Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Μα ελάτε τώρα κ. Χατζηγάκη μου!

Επεισόδιο δημιουργήθηκε στη Ρόδο έξω από το γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών λίγο πριν ο δήμαρχος της Τήλου καταθέσει για τους γάμους των δύο ομόφυλων ζευγαριών. Ο κ. Τάσος Αλιφέρης προπηλακίσθηκε από πολίτη που εκδήλωσε την αντίθεση του για την ενέργεια του δημάρχου να παντρέψει ομοφυλόφιλους.
Ανυπόστατους και παράνομους χαρακτήρισε τους γάμους ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς προειδοποίησε με ποινικές διώξεις όσους μιμηθούν τον δήμαρχο της Τήλου.

Πηγή: www.zougla.gr

Μάλιστα. Προσωπικά το θεωρούσα δεδομένο οτι θα υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις από πολίτες εναντίον του δημάρχου. Αναμενόμενο. Σε μια κοινωνία με τόσα κοινωνικά, οικονομικά και μορφωτικά επίπεδα σίγουρα ένα τέτοιο "γεγονός" θα προκαλούσε αντιδράσεις. Από την άλλη όμως γιατί κ. Χατζηγάκη εσείς ένα σημαίνον πρόσωπο της πολιτικής ζωής, σπέυσατε με κάθε βιασύνη και γρηγοράδα να καταδικάσετε τους δημάρχους και όλους τους εμπλεκομένους; Εσείς δεν είσαστε που όταν "έσκασε" το θέμα του συμφώνου συμβίωσης, συντάξατε επιτροπή για να εξετάσει αν και πώς θα μπορούσε να επεκταθεί το σύμφωνο ώστε να περιλαμβάνει και τους ομοφυλόφιλους; Αυτή η επιτροπή υπάρχει ή εξαφανίστηκε εν μία νυκτί; Μήπως φοβάστε το πολιτικό κόστος (μη σας πουν οι ψηφοφόροι ανήθικο) και σπεύσατε να καταγγείλετε αυτούς τους γάμους μια που η κυβέρνησή σας όπως θα θυμάστε εκμεταλλέυτηκε με μεγάλη ευκολία το θέμα με την αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες για ίδιον πολιτικό όφελος; Γιατί φυσικά η θρησκοληψία "ενώνει", ενώ η ομοφυλοφιλία είναι καυτή πατάτα και διχάζει. Και όλα αυτά από την πρώτη μέρα που έσκασε το θέμα με τους γάμους. Γιατί προσωπικά δεν έχω δει πολλές φορές τον υπουργό δημοσίας τάξης (ανεξαρτήτου ονόματος και χρώματος) να διαρυγνύει τα ιμάτιά του από την πρώτη στιγμή ότι μια πράξη είναι παράνομη. Τόσα σκάνδαλα κύριοι έχουν δει το φως (και σήμερα και παλιότερα). Και μάλιστα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα. Όχι ένα θέμα απλώς ηθικό. Αλλα η μόνη αντίδρασή σας ήταν "θα εξεταστούν όλα τα θέματα και όπου χρειαστεί θα αποδωθεί δικαιοσύνη". Μια δικαιοσύνη που κάπου χάνεται στο δρόμο και τελικά ποτέ δε φτάνει εκεί που πρέπει. Και μετά ο εκάστοτε υπουργός δικαιοσύνης απλώς... εξαφανισμένος. Προσωπικά συμφωνώ ότι υπάρχει νομικό κενό. Αντί λοιπόν να προχωρήσετε στη ρύθμιση αυτού του κενού, απλά αφορίζετε. Και απειλείτε!
Ξέρετε... προσωπικά εσείς κ. Χατζηγάκη και εσείς κ. Σανιδά μου θυμίζετε το διευθυντή και το δάσκαλο ενός σχολειου της επαρχίας που για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο φωνάζουν στους μαθητές με έντονο δασκαλίστικο ύφος, οτι πέρα από το σχολικό βιβλίο όλα τα άλλα βιβλία είναι για πέταμα. "Και μην τυχόν και διανοηθεί κανείς από σας να φέρει στην τάξη άλλο βιβλίο, γιατί θα περάσει όλη τη μέρα εξευτελισμένος, όρθιος στον τοίχο προς παραδειγματισμό όλων των άλλων πιαδιών" Φυσικά δεν περιμένω να με διαβάσετε. Το δεύτερο ενικό πρόσωπο είναι επειδή θα 'θελα (μεγάλη φαντασίωση) να σας είχα όλους εσάς τους δήθεν προοδευτικούς κυρίους μπροστά μου και να σας τα 'λεγα πρόσωπο με πρόσωπο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και λίγα του λες, του ρατσιστή, που θυμάται τα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο όταν δεν ενοχλούν την καρέκλα του.

θυμωμένος πούστης

Ανώνυμος είπε...

kalos ir8es stin blogo sfera agori.
Balle kai ena blog-roll me ta agapimena sou blog kai frodise na eimai mesa.....to kalo pou sou 8elw