Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Ένας εισαγγελέας, μια καρέκλα και ο gay γάμος

Με ποινικές συνέπειες απειλεί τον δήμαρχο Τήλου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, εφόσον τελέσει γάμο μεταξύ ομοφύλων.
«Μια τοιαύτη πράξη του δημάρχου δεν θα είναι μόνον άκυρη και ανίσχυρη, αλλά θα είναι και παράνομη» τονίζει ο κ. Σανιδάς, επισημαίνοντας ότι αν τελικά ο δήμαρχος υλοποιήσει την απόφασή του θα έχει τελέσει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Στο εν λόγω έγγραφό του ο ανώτατος εισαγγελέας αναφέρεται στην έννοια του γάμου επικαλούμενος το λεξικό Μπαμπινιώτη, ως εξής: «Ως γάμος νοείται η νόμιμη ένωση και συμβίωση ζευγαριού, ήτοι η σύσταση οικογένειας μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ενώ εξ άλλου ο θεσμός του γάμου αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας αφού οδηγεί στην αέναη ύπαρξή της».
Ειδικότερα ο κ. Σανιδάς υπογραμμίζει: «Με το άρθρο 21 του Συντάγματος προστατεύεται η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία. Μητρότητα και παιδική ηλικία τα οποία προστατεύονται επίσης από το Σύνταγμα είναι νοητά μόνον με την ύπαρξη γάμου μεταξύ ετεροφύλων».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μάλιστα! Τι μας είπε λοιπόν ο κ. Σανιδάς; Στην ουσία τίποτα που να αφορά τους νόμους το κράτους. Εκτιμήσεις! Απλές εκτιμήσεις. Και γω λοιπόν ισχυρίζομαι ότι η καρέκλα (το γνωστό έπιπλο που βάζουμε τον κώλο μας να κάτσει) είναι από καταβολής κόσμου με τέσσερα πόδια. Απαιτώ λοιπόν (και αν ήμουν εισαγγελέας, θα είχα ασκήσει ποινικές διώξεις) να απαγορευθεί από τα εργοστάσια να βγάζουν καρέκλες και σκαμπώ με τρια πόδια. Μάλιστα είμαι έτοιμος να ρίξω στην πυρά την καρέκλα του γραφείου μου, μιας και διαθέτει -άκουσον, άκουσον- πέντε πόδια και μάλιστα με ροδάκια! Και αυτό γιατί εκτιμώ ότι η έννοια της καρέκλας αποτελείιται από μία οριζόντια επιφάνεια, μία κάθετη και τέσσερα πόδια.
Από την άλλη μπλέκει οικογένεια, παιδική ηλικία και γάμο ετεροφυλόφιλων. Έχει πάρει κανείς όμως χαμπάρι την κρίση που περνά ο θεσμός της οικογένειας σήμερα. Και έχει κανείς εξετάσει τις αιτίες που συμβαίνει αυτό; Η οικογένεια κύριοι δε δημιουργείται τη στιγμή που φεύγεις από μια εκκλησία με μια λίστα γάμου στα χέρια και το νυφικό να σέρνεται από πίσω. Δε λέω, μια χαρά είναι αυτά. Αλλά με αυτή τη λογική, οι μονογονεικές οικογένειες (με παιδιά εκτός γάμου) δε θα πρέπει καν να ονομάζονται οικογένειες. Αφου κατά τον κ. Σανιδά η προάσπιση της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας συντελείται μόνο με την ύπαρξη γάμου μεταξύ ετεροφυλόφιλων.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν από μένα βάσει των δικών μου εκτιμήσεων σαν πρώτο post αυτού του ολοκαίνουργιου blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια: